Ku Gwiazdom '24 :: Sprawdź komentowany news.

Tutaj możesz komentować pojawiające się w naszym serwisie literackim wiadomości

Moderatorzy: Tigana, Shadowmage, Vampdey, Achmed

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » pt 27.12.2024 10:26

Czekamy na antologię śmiesznych wpisów założyciela fundacji, które ten publikuje na fejsbuniu.
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Janusz S. » pt 27.12.2024 11:41

Przyznaję, że nie wpadłbym na pomysł posługiwania się tytułami naukowymi w antologii popierdółek SF, chyba że to dowcip (sądząc po dr Emmanuelli Robak).
Awatar użytkownika
Janusz S.
Monarcha
Monarcha

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Coacoochee » pt 27.12.2024 11:59

Sugerujesz Januszu, że "Antologie w świecie science fiction" to opowiadanie? Nazwisko "Robak" jak najbardziej istnieje, imię "Emmanuela" również. Ba - istnieje też dr Emmanuella Robak co można ustalić w 0,7 sekundy.
Coacoochee
Książę
Książę

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » pt 27.12.2024 12:20

Ludzie związani z tym przedsięwzięciem to akurat BAAARDZOOO lubią pokazywać tytuł wszędzie, gdzie się da. :) A i nawiasem, kolejny raz z dziwnego i niewyjaśnionego powodu w spisie treści są osoby bezpośrednio związane z zarządem fundacji. Fascynujące, jaki był tego powód.
Ostatnio zmieniony pt 27.12.2024 12:21 przez Fejsbukowicz, łącznie zmieniany 1 raz
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Re: Ku Gwiazdom '24

Postautor: Shadowmage » pt 27.12.2024 12:42

Niektórzy z zarządu są też pisarzami, więc to wytłumaczalne. Teksty non-fiction podpisane tytułami, gdy temat zahacza o ich zawodową tematykę, także. Natomiast Fiema to faktycznie nielichy ananas.
Każdy czytelnik ma takiego diabła, na jakiego zasłużył.
Arturo Perez-Reverte, "Klub Dumas"
Awatar użytkownika
Shadowmage
Cesarz
Cesarz

Postautor: Janusz S. » pt 27.12.2024 18:27

Lubią czy nie lubią, z mojego punktu widzenia to po prostu jakaś aberracja. Podpisuję tytułami naukowymi swoje skrypty i publikacje profesjonalne, ale w życiu nie użyłbym ich podpisując ewentualne utwory beletrystyczne.
Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć. G. Orwell
Awatar użytkownika
Janusz S.
Monarcha
Monarcha

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » pt 27.12.2024 18:42

Aż się zarejestrowałem widać nazwisko Firma. Cześć wszystkim, od paru lat regularnie odwiedzam witrynę, ale jeszcze nie miałem potrzeby się tutaj uzewnętrznić. Dziękuję Wam za waszą pracę, kilka książek zakupiłem dzięki informacjom z tej strony.

Do rzeczy - jeszcze nigdy nie spotkałem osoby, która tyle czasu i energii potrafiła poświęcić na niszczenie pracy innych osób i utrudnianie im życia co ŁM Firma. Poznałem go internetowo w 2012 roku na jego serwerze Minecraft z elementami RPG, który bez żadnych sukcesów istniał gdzieś do 2018. Jeśli któryś z Waszych znajomych siedział w tematyce Minecraft RPG to na pewno zna osobę o nicku "Poncjusz".

Książkę o tym osobniku mogę napisać i serio... Za głowę byście się złapali co chłop w jego wieku potrafił robić.

Co do wpisywania tytułu naukowego pod tego typu twórczością, to nikomu poza samym autorem nie przyjdzie do głowy, że to pozytywnie wpływa na sprzedaż. Chciałbym kiedyś książę napisać, ale na pewno nie wpisze przy tym mgr.inż. Już wystarczająco mało to oznacza w CV po powstaniu uczelni w każdej wiosce gdzie można urealnić marzenie o zdobywaniu tytułu bez żadnego wysilku
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » pt 27.12.2024 19:20

My bardzo chętnie poznamy trochę szczegółów z tego Minecrafta!
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » pt 27.12.2024 20:34

Nie wiem czy mogę to tutaj opisywać. Nie chcę trafić na czarną listę pierwszego dnia ???? w regulaminie nie za bardzo jest na to przyzwolenie

Interesujące jest dla mnie natomiast pojawienie się tam Henryka Tura, mam w planie nabycie dwóch jego książek, ale teraz się zastanawiam... Chociaż pod wpisami ŁMF na FB raczej jest w kontrze...
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » pt 27.12.2024 20:47

Możesz napisać na priv. ;)

Tura niestety miałem nieprzyjemność poznać. Nie wiem, jak stoi literacko, ale nie zamierzam sięgać po jego książki po tamtym epizodzie.
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Postautor: Celtimus » pt 27.12.2024 21:04

Wywala błąd jak pisze PW. Straciłem pół godziny xd
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » pt 27.12.2024 21:38

Regulamin tutaj to tylko zbiór sugestii, od lat są tu różne f-ktosie, którym włos z głowy nie spada, a piszą znacznie gorsze rzeczy pod większością postów.
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Postautor: Bibi King » pt 27.12.2024 22:07

Jako uczestnik licznych pyskówek na tym forum potwierdzam słowa Fejsbukowicza. Pisz śmiało, Celtimusie :mrgreen: Opiekunowie nie banują, co najwyżej wycinają posty. Za co po ochłonięciu zwykle jestem im wdzięczny :wink:

Aha, i możesz edytować swoje wcześniejsze posty. Nie musisz pisać jednego pod drugim.
Bibi King
Lord
Lord

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » pt 27.12.2024 22:12

Poukładam sobie to trochę w głowie i opiszę tak, żeby nadawało się do publikacji.

Czytam newsy na stronie głównej, nie wiedziałem, że komentarze dodawane tam trafiają na forum jako posty. Na stronie nie ma opcji edytuj. Dopiero po szukaniu możliwości wysłania PW odkryłem, że tak to działa.
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Postautor: Shadowmage » pt 27.12.2024 22:52

Janusz S. pisze:Lubią czy nie lubią, z mojego punktu widzenia to po prostu jakaś aberracja. Podpisuję tytułami naukowymi swoje skrypty i publikacje profesjonalne, ale w życiu nie użyłbym ich podpisując ewentualne utwory beletrystyczne.
Mogę się mylić, ale te z tytułami to są chyba teksty publicystyczne - o to mi chodziło. np. Leszek to astronom, napisał - wnioskując z tytułu - o podboju/eksploatacji/itp. Księżyca.
Inna sprawa, że PFN mocno się lansuje, próbując dodać sobie renomy w każdy możliwy sposób.
Każdy czytelnik ma takiego diabła, na jakiego zasłużył.
Arturo Perez-Reverte, "Klub Dumas"
Awatar użytkownika
Shadowmage
Cesarz
Cesarz

Postautor: Janusz S. » sob 28.12.2024 10:27

Pewnie masz rację - nie zwróciłem uwagi na tytuły w przekonaniu, że to antologia opowiadań. Moja wina.
Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć. G. Orwell
Awatar użytkownika
Janusz S.
Monarcha
Monarcha

Ku Gwiazdom '24

Postautor: kpr » sob 28.12.2024 11:59

przejrzałem z ciekawości kilka najnowszych wpisów tegoż przewodniczącego pffn na fb i niczego obrazoburczego tam nie ma.

w czym rzecz więc?

że nie lubi/deprecjonuje fantasy/wiedźmina?
straszne.

że nie lubi/krytykuje nową fantastykę?
a na katedrze kółka wzajemnej adoracji nie ma? mój post na katedrze opisujący jak nf banowała wybiórczo użytkowników ich fp, a zostawiała bez słowa upomnienia dużo agresywniejsze w dyskusjach, a rozpoznawalne persony z lewicowego poletka (w czasie niesławnego komudagate), poleciał bez słowa wyjaśnienia.

jest więc coś faktycznie nie tak z tym przewodniczącym pffn czy to tylko osobiste niesnaski i przekonania części tutejszej wierchuszki?
kpr
Rycerz
Rycerz

Postautor: Bibi King » sob 28.12.2024 12:24

Nie płacz. Na Katedrze posty generalnie jak lecą, to "bez słowa wyjaśnienia" :mrgreen: Life sucks.
Bibi King
Lord
Lord

Postautor: Celtimus » sob 28.12.2024 12:25

Bibi King pisze:Jako uczestnik licznych pyskówek na tym forum potwierdzam słowa Fejsbukowicza. Pisz śmiało, Celtimusie :mrgreen: Opiekunowie nie banują, co najwyżej wycinają posty. Za co po ochłonięciu zwykle jestem im wdzięczny :wink:

Aha, i możesz edytować swoje wcześniejsze posty. Nie musisz pisać jednego pod drugim.

Ok.

ŁMF prowadził serwer "Minecraft RPG" o nazwie Avernus, gdzie występował pod nickiem Poncjusz. Żeby nie zgłębiać całego uniwersum, bo to zajmie całe strony, to nakreślę tylko z grubsza.
Działalność na serwerze - Praktycznie każda decyzja administratora była błędem, po którym sypała się społeczność. Jak sobie ubzdurał, że mamy korzystać z "lamp na olej" do oświetlania miasta to zablokował wszystkie inne możliwości oświetlania - dzięki czemu nastały egipskie ciemności, bo te lampy były niegrywalne. Na początku potrafił też przy budynkach stawiać tabliczki "to jest brzydkie", albo usuwać czyjeś godziny pracy, bo mu się nie podobał budynek. Ogólnie - grasz jak jemu się ubzdurało a jak komuś się nie podoba, to jest malkontentem itp. Mogliśmy pisać wnioski, ale miał to gdzieś.

Stosunek do graczy - Jak odkrył, że niektórzy mają dzianych rodziców (bo przecież w minecrafta grały dzieci, młodzież i studenci, rzadziej stare chłopy z dochodem), to zaczęły się konta vip, tygodniowe zestawy promocyjne, unbany za gotówkę itp. Oczywiście "sponsorzy" mieli specjalne traktowanie i pozwalano im na więcej. Reszta to motłoch. CHwalił się kiedyś, że za kasę z serwera pojechał do Grecji czy gdzieś tam. Jeśli ktoś odchodził z serwera, albo jawnie się sprzeciwiał woli dyktatora (bo F nie ukrywał swoich fascynacji Stalinem), to był szkalowany na forum serwera, wyzywany itp. A jak już zdecydował się odejść, to były całe tyrady na temat takiej osoby. Musiałbym to wklejać, bo mamy pełno screenów na discordzie, ale dam sobie spokój bo to była zwykła dziecinada, jazda po rodzicach itp. No gimbaza pierwszego sortu.

Jeszcze gorzej jak ktoś odszedł i postanowił stworzyć projekt konkurencyny - Wtedy była ostra nagonka. Wyzwiska, fabrykowanie screenów, robienie pomników z podpisem "X zmarł na bół D...". Potrafił nawet fake konta zakładać na własnym forum i podszywać się pod taką osobę. Standardem było szczucie własnej społeczności na taką osobę przy użyciu nędznej propagandy.
Potem wchodził na forum konkurencyjnego projektu i tam próbował "podkradać" graczy. Tu też całą litanię można napisać, ale szkoda życia. Powiem tyle, że potrafił marnować długie godziny na jakichś vpn;ach itp żeby tylko napsuć krwi. W pewnym momencie moderując takie forum, nie zajmowałem się niczym innym niż kasowaniem kont użytkowników pod nazwą "Avernus_Najlepszy", kasowaniem jego postów czy blokowaniem użytkowników z Bejrutu. I on to wszystko robił ręcznie bo przecież ma 2 lewe ręce do komputera. Oczywiście wszystkie projekty to były wg niego "marne kopie", wszystkie pomysły były kradzione od niego i nikt nic autorskiego nie zrobił, tylko wszystko od Poncjusza. No odklejka ostra.

Dochodzi jeszcze kwestia reklamy na znanym forum, gdzie ludzie ogłaszali się ze swoimi serwerami i projektami aby zainteresować graczy. Tam to miał chyba z 3-4 konta na raz aktywne. POd każdym serwerem był post poncjusza, który w miniaturce oczywiśćie miał reklamę swojego serwera z zaproszeniem. Oczywiście, dawał tam opinie na temat każdego projektu, jaki to jest nędzny i beznadziejny, że wszystkie pomysły skopiowane, Jest tego pełno w archiwum tego forum. Administracja sobie z tym kompletnie nie radziła, więc był bajzel. Ludzie chcieli bronić swoich projektów więc wchodzili w dyskusję co napędzało tylko gównoburzę. Potem zgłaszał wszystkie posty ze swoich multikont i ludzie łapali upomnienia, bo administracja lała na te wątki i jakieś dzieci tam moderowały tematy.

Ogólnie jak znajdziecie kogoś, kto grał w Minecraft RPG, to na pewno słyszał o Poncjuszu i Avernusie. Powiem tylko na koniec, że tam wyłącznie z jego winy nigdy nie było więcej jak 5 osób online, bo jak tylko się zebrała fajna ekipa do grania to im tak w końcu dopiekał, albo blokował element gry, żeby za niego płacili, że sami się wynosili. To jest tylko liźnięcie tematu, bo naprawdę nie chce mi się marnować czasu na tego błazna, ale jakbym pozbierał historie od znajomych, których poznałem przez serwery Minecraft RPG to spokojnie 500 stron książki z biografią
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Postautor: Cerber108 » sob 28.12.2024 13:19

Normalnie jak jakaś pasta.
Awatar użytkownika
Cerber108
Paladyn
Paladyn

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Fejsbukowicz » sob 28.12.2024 15:07

Miałem przez chwilę wątpliwości, czy to na pewno ta sama osoba, ale ta opowieść ma tyle punktów wspólnych z opowieściami moich znajomych, że to na 100% jedna i ta sama. XD
Fejsbukowicz
Wojownik
Wojownik

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » sob 28.12.2024 15:15

Nie ma mowy o pomyłce, bo robiłem mu przelew na Minecrafta xd z resztą potwierdzałem to w innym źródle, bo ciężko mi było uwierzyć, że "Poncjusz" którego ja znałem z internetu stał się poważnym prezesem (i z tego co widzę, to poważnym mogę wykreślić). Kiedyś na jakimś krakowskim zjeździe w temacie fantastyki wymienili go (Fieme) wśród gości a takiego Roberta Wegnera już nie xd wtedy wiedziałem, że nie ma po co tam iść

Edit: i zgadza się twarz z 2012 roku z fejsbuka z obecną. Tę samą bródkę wtedy nawet mial
Ostatnio zmieniony sob 28.12.2024 15:18 przez Celtimus, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Postautor: asymon » sob 28.12.2024 15:18

Co to jest "Minecraft RPG"? Jakieś RPG z mistrzem itp. tylko zamiast przy stole siedzi się w Minecrafcie? I ludzie jeszcze za to płacą?

Tak, wiem że są płatne serwery Realms, wiem że jest gra Minecraft Dungeons, ale czy dobrze rozumiem, że tu wchodzimy na serwer, płacimy jakiemuś Filipowi czy jak mu tam, i ten Filip jest GM i mówi że w Pradawnym Lochu Grozy jakiś goblin trafił naszą postać krytycznie w głowę i ona, ta nasza postać, umarła?
The square root of three equals two for large values of three.
- found in a bathroom in the Cornell Physics department -
Awatar użytkownika
asymon
Książę
Książę

Postautor: Celtimus » sob 28.12.2024 15:31

To są wersje serwerów Minecrafta, gdzie panował zarys fabuły i ludzie mniej lub bardziej (a zazwyczaj wcale) odgrywali postacie. Ja tam głównie budowałem miasta. Żeby je utrzymać i bawić się tylko w budowanie i zarządzanie, musiałem sobie kupić konto VIP bo inaczej musiałbym odstawiać ostrą farmę. Tak to było zaprojektowane, że bez wydania tych 20zl nie bardzo opłacało się mieć miasto
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Paul Atryda » sob 28.12.2024 15:35

Panowie, serio to jest teraz poziom tematów na Katedrze.
Ogarniam, że ekscytujemy się coraz większym...
Ale to? Serio?
Jprdl ale się zestarzałem, najgorsze że tak szybko.
Panowie, dajcie pokój toż to taka mizeria, że nawet ogórki same się kwaszą.
Paul Atryda
Paladyn
Paladyn

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » sob 28.12.2024 18:02

Można precyzyjniej? Będzie mi łatwiej wyciągnąć wnioski
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Yeowe » sob 28.12.2024 18:24

A ja uważam, że trollowska przeszłość przewodniczącego PFFN to jak najbardziej temat dyskusję na katedrze.

A samą antologię na pewno kupię.
Yeowe
Najemnik
Najemnik

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Celtimus » sob 28.12.2024 18:37

Trollowska? On w swojej manii i zawziętości był wręcz przerażający. To były tylko głupawe klocki dla dzieci. On tam normalnie przesladował ludzi. Potrafił 13latków straszyć pozwami. Ilu z Was w wieku 30lat logowaloby się o 2-3 w nocy na forum czegokolwiek żeby tylko zatruwać komuś projekt
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: jtk » sob 28.12.2024 19:55

Aż mi się przypomniały czasy gry w plemiona...
jtk
Wędrowiec
Wędrowiec

Ku Gwiazdom '24

Postautor: Beatrycze » sob 28.12.2024 22:23

Szczerze, to zdziwiła mnie bardzo taka przepychanka o grę. Swoją drogą, RPG w Minecrafcie, jakoś nie brzmi dla mnie porywająco - w sensie po co bawić się "klockowymi ludzikami", zamiast po prostu zagrać w RPGa, choćby zdalnie, przez jakiś komunikator.

Ale ja nie o tym głównie miałam - mnie też śmieszy trochę ta tytułomania w tych anotologiach - nigdzie indziej tego nie widziałam, a przecież rozliczni pisarze SF miewali tytuły naukowe i czasem też pisali publicystykę.

Poza tym, o ile (o ile dobrze pamiętam) w pierwszym tomie antologii artykuły były dość długie i nawet ciekawe, tak w ostatniej (trzeciej), oględnie pisząc, w dziale publicystycznym szału nie było, jeśli chodzi o poziom tekstów.

Choć teraz sobie pomyślałam - o nieszczęsnych ankietach samoooceny, które musimy wypełniać co kilka lat. Otóż w ankietach tych (zgaduję, ża każda uczelnia ma swój formularz), zwykle jest zylion okienek na działalność taką, śmaką i owaką. W tym jest okienko na działalność popularnonaukową, znaczenie społeczne itp. I może autorzy tych tekstów do antologii uznali, że jak się podpiszą w ten sposób, to będzie poważnie wyglądało i tym bezpieczniej potem będzie można wymienić taki artykuł w wyżej wspomnianym okienku.

Lubię antologie, więc pewnie i tę sobie kupię, by zobaczyć, czy coś ciekawego się w niej nie znajdzie.
Beatrycze
Paladyn
Paladyn

Postautor: Krzysiek » ndz 29.12.2024 16:00

Antologia jest już dostępna w ebooku. Na stronie wydawnictwa w promocyjnej cenie 9,99zł (do 2 stycznia).
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Postautor: nosiwoda » wt 31.12.2024 14:36

jtk pisze:Aż mi się przypomniały czasy gry w plemiona...

Teraz żeś uruchomił/a traumę... :D

@Celtimus - nie przejmuj się, pisz, takie fandomowe smaczki to gdzie opisywać, jak nie tu!

Teraz tak się zastanawiam, czy ja nie miałem jakiejś "przyjemności" z panem Fiemą, zanim jeszcze zdezaktywowałem (po raz 4...) fejsbuka. Coś mi się kojarzy, ale nie na tyle, żeby tam wracać. I czy mi się wydaje, czy on się w pewnym momencie nie kłócił z Fenrirem, czyli z kolejnym toksycznym gościem? Jeśli faktycznie tak było, to był to prawdziwy pojedynek tytanów.

Swoją drogą, to ciekawe, ile przyfantastycznych inicjatyw ma takie niekoniecznie przyjemne personalne tło. Jak się nazywała ta inicjatywa, która w pewnym momencie przejęła Creatio Fantastica i wydawała tego zina jako miejsce dla swoich artykułów literaturoznawczych, kompletnie oderwanych od środowiska i wieżozkościosłoniowych? Tam chyba była ta pani Ksenia... Olkusz? I ktoś jeszcze. Była zupełnie kosmiczna inba z ich strony o to, że ktoś (nie z redakcji NF) napisał na stronie NF komentarz, w którym określił CF jako chyba zina właśnie. Żądali, OIDP, oficjalnych przeprosin ze strony redakcji NF, wykasowania i ogólnie żeby solą zaorać wszystkie komentarze, w których CF określono jako zin. :D Jako żywo, nie jestem fanem rednacza NF, ale w tamtej sytuacji miał 100% racji i zupełnie słusznie uważał sytuację za absurdalną. (edit: no tak, oczywiście, Krzysztof M. Maj, czyli człowiek o ego cięższym od czarnej dziury, jak mogłem zapomnieć, że to on tam bruździł :D).
Dodajmy do tego <baczność>DOKTORA</spocznij> Kaweckiego, który przytulił sobie renomę Stanisława Lema do Instytutu Polska Przyszłości, nadając mu imię Lema i organizując festiwal Bomba Megabitowa, na który zaprasza kogo tylko się da, najlepiej ze znanym nazwiskiem, ale nie zaprasza ani jednej osoby piszącej science fiction :D Sami sprawdźcie, jest dietetyk, student i egzaminatorka.

Z tym wszystkim to ja już, wiecie, chyba wolę ten nasz fandom. Przaśny, bo przaśny, piwo i hłehłe pokaż cycki na kospleju, ale jakoś... uczciwszy.
This space-time continuum is ruled by Pa Gorg, Ma Gorg and Junior Gorg.
Awatar użytkownika
nosiwoda
Monarcha
Monarcha

Postautor: Celtimus » wt 31.12.2024 20:24

Goście na tym festiwalu to każdy z "innej parafii"
Awatar użytkownika
Celtimus
Wędrowiec
Wędrowiec

Postautor: Fidel-F2 » śr 01.01.2025 13:31

nosiwoda pisze:Sami sprawdźcie, jest dietetyk, student i egzaminatorka.
a widziałeś zdjęcie Wojciecha Zemka, sekretarza Stanisława Lema?
jesteśmy z Alp alpakami
i kopyta mamy
nie dorówna nam nikt
Fidel-F2
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: Ziuta » śr 01.01.2025 15:31

nosiwoda pisze:inicjatywa, która w pewnym momencie przejęła Creatio Fantastica

Rety, aleś mnie teraz striggerował. Creatio Fantastica w pierwszej wersji, zina autorów, było świetne (i jacy tam pisali!), natomiast jako czasopismo naukowe zupełnie się nie sprawdziło. I nie chodzi mi podniosły ton tekstów (ale i tak zabawne, że młodzi naukowcy, niby tacy zbuntowani i antysystemowi, też wpadają w tę uniwersytecką morfę), ale że zupełnie nie pamiętam, żeby zrodziła się tam jakaś oryginalna myśl.
Ziuta
Rycerz
Rycerz

Następna

Wróć do Komentarze i opinie